Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


25 éve együtt

2015.04.14

Tényi Sándorné, Helgával indultak az akkor még gyerek bócák. Ma már felnőtt korba léptek, és most is a szeretet, a barátság, egymás segítése tartja őket össze, mint ahogy műsorukban is énekelték: „ A szeretet nem fogy el sosem, a szeretet átvisz az életen…”

bice-boca3.jpg

Megható, örömteli, igazi ünnep volt ez az est vendégeknek, szereplőknek és  bócáknak egyaránt. A műsor Kugler Zsuzsi szavalatával, Ambrózy Tamás plébános köszöntőjével és Ábele Helga, a vak zongorista csodálatos előadásával kezdődött. Tovább színesítette még, hogy a műsorvezetők mellett egy-egy bóca mutatta be a szereplőket.                  

Krausz Gabriella, aki a kezdetektől segítője a kis csapatnak, meghatottan beszélt az elmúlt 25 évről: „Együtt alakultunk, növekedtünk, barátok lettünk. Mint egy kis család tartottuk számon egymást, és lassan megtanultuk, hogy sérült társainkhoz hogyan közeledjünk, hogy értsük szavukat, mozdulataikat, örömeiket, - és mit tegyünk, amikor bánatosak, rosszkedvűek, vagy fáj valamijük.Oly közvetlenek, egyszerűek, érzékenységükkel kifejezik, ami bennük lakozik. Fontosnak tartom, hogy észrevegyem, vajon mire van szükségük a velem szemben levő emberkének.Az emberi és emberséges élethez társak kellenek, nyitott, befogadó szívek kellenek. Ilyen társakra leltem a Bice-Bócákban, vagyis a segítőkben. Adok-kapok örömjátéka ez!”

Meleg szavakkal szólt Fenyves Péter polgármester is, aki rendszeres résztvevője az egyesület ünnepeinek. Elmondta, hogy a  hozzá forduló, nehézségekkel küzdő, elkeseredett embereknek el szokta mondani, hogy „ ti nem vagytok korlátozva mozgásotokban, miért panaszkodtok, vegyetek példát a kerekesszékben, teljes ellátásra szoruló Pisch Fecótól, aki azt mondta: Petikém, szép az élet!” Neki, személy szerint „ez a kis közösség hitet, szeretet és reményt ad”

A műsorban fellépett az egyesülettel jó kapcsolatot tartó Edelweis táncegyüttes, a Móri Ifjúsági Fúvószenekar, az Ezerjó Nyugdíjasklub tánccsoportja és sztárvendégként Napsugár Anna jeltáncos és társai. Az est fénypontja volt Napsugár Anna Drága Édesanyám című jelnyelven előadott dala, melyben közreműködött a szerzőn kívül a zenekar, Karacs Ildikó és a Bice-Bócák ez a dal könnyet csalt mindenki szemébe. 

bice-boca2.jpg

Diavetítéssel felidézték a 25 év legfontosabb eseményeit, a közös ünnepeket, fellépéseket és nyaralásokat. A Bice-Bócák főműsora egy verses-zenés összeállítás volt, amely Lepsényi Bálint erre az alkalomra írt „Együtt könnyebb” című versével kezdődött – néhány sora:

„Gyere, segíts nekem enni, inni, közlekedni,
és én segítek Neked boldognak lenni!
Kezed helyett kezed leszek, lábad helyett lábad leszek,
Érted, barátom bármit megteszek! ….
Tanítsuk meg egymást teljesebb életet élni,
Együtt se Neked, se nekem, nem kell a jövőtől félni!” 


Schmidt Adrienn szavalata és az „Együtt 25 éve” közös ének után szinte örömódaként szólt a „Szeretet nem fogy el sosem” című dal, melynek soraival köszönte meg Tényi Sándorné, Helga a bócáknak, családjának, a közönségnek és a támogatóknak azt a sok-sok szeretetet, amit a 25 év alatt ő és az egyesület kapott. A bócák is köszönetet mondtak Helgának és Krausz Gabinak, mert nélkülük ez a csoport nem létezne, és egy rögtönzött énekkel mondtak áldást nekik. 

Az est az „Azért vannak a jó barátok”című  dallal zárult, melyet közösen énekelt minden jelenlevő, köztük a székesfehérvári Szent Kristóf Ház tagjai. A bócák önfeledt örömtánca felejthetetlenné tette ezt a napot, mindannyian, akik jelen voltak, szívükbe zárták a vidám, boldog, szeretetet sugárzó arcokat, mert ők ott azon az estén „szívüket osztották szét”.

2015-03-28-20.06.01.jpg

A két műsorvezető, Kátai Éva és Abonyi Ferenc búcsúszavaival zárjuk beszámolónkat: 

„Ők azok, akiket láttunk és ünnepeltünk – ők a mi gyerekeink. Ők azok, akiket ápolni, segíteni kell, mert a mieink, akikbe megtaláljuk a jót, a hálát, azt, hogy élnek, hogy itt lehetnek közöttünk. Velünk örülnek és barátokká válnak.Köszönjük, hogy vagytok, köszönjük, hogy tehetünk értetek! Mindig számíthattok ránk és számítunk rátok! Örömteli pillanatokat, vidám perceket, boldog órákat, becses emlékeket és mindazt a boldogságot kívánjuk Nektek amit a szív megismerhet! És köszönjük ezt a csodálatos estét!"