Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A karácsonyi időszak történései (2014)

2015.01.05

Idén november 29-én gyújtottuk meg az adventi koszorúnkon az első gyertyát. Az idei játszóház sorozatunk első alkalmával megszokott helyünkön, a Szent Imre Közösségi Házban gyűltünk össze. Szerencsére nagyon sokan voltunk, és nagyon jó hangulatban töltöttük a délelőttöt. Tamás atya kezdte gondolataival az együttlétet. Részt vettek aktívan a Gárdonyi iskola tanárai-diákjai is. Sok szép alkotás készült. Az együttlétünk különös ajándéka volt, hogy a Karitász hölgyei sok-sok palacsintát sütöttek a résztvevőknek.

November 30-án Pusztavámon volt vásár és szereplés is. Az első gyertyagyújtásnál a faluban a mi csapatunk adta a műsort. Nagy szeretettel, finom uzsonnával és fantasztikus csomagokkal fogadtak bennünket.

Kis ajándékként színházba mentünk Székesfehérvárra december 3-án a fogyatékkal élők világnapja alkalmából, ahol a Pillangók szabadok című előadást nézhettük meg akadálymentesen.

10858434_579686575508120_1685737790508950905_n.jpgA második játszóház egyben Mikulás játszóház is volt december 6-án. A Radnóti Miklós Általános Iskola volt már hagyományosan a helyszín. Az együttlétünket Marco indította. Nagyszerű kis előadást láthattunk a radnótis gyerekek előadásában. Terepasztallal készült a Radnóti és Gárdonyi Géza Általános Iskola, valamint az Ezerjó Nyugdíjas Egyesület és a Bice-Bócák. Remek hangulatban telt a délelőtt. Tízóraira lángos és tea volt! Meglepetésként pedig jött a Mikulás sok-sok ajándékkal!

Másnap, december 7-én Gánton szerepeltünk. A megszokott kedvesség, figyelmesség és sok-sok sütemény volt a jutalmunk az előadást követően!

Harmadik játszóházunk és gyertyagyújtásunk, rendhagyó módon Móron, a Táncsics Gimnáziumban volt december13-án. Köszönjük a kedves fogadtatást, nagyszerű együttlét volt! Noha munkanap volt, mégis rengetegen voltunk a játszóházban. Tea, gyümölcs és sütemény várt bennünket az aulában. Az alkotós terepek a tornateremben voltak. Ez alkalommal bekapcsolódott a Lamberg Kastély Kulturális Központ, illetve a Szociális Alapszolgáltási Központ (CSSK) is az alkotók táborába.

Ezen a délelőttön Erzsi néni elmélkedésével és egy kis rövid bócás műsorral gyújtottuk meg a harmadik gyertyát a koszorún. Nagyon fontos volt, hogy ezen a délelőttön sok közösségi munkás fiatal is részt vett a gimnáziumból.

1743559_512990578841013_2213135143310957390_n.jpg

December 14-én már hagyományként a város vezetősége a városi gyertyagyújtást megelőzően vásárt rendezett a Bice-Bócák javára. A vásáron is jelen voltunk és szerepeltünk is. Nagyon szép hagyomány, hogy sok szorgos kéz, sok ember áldozatos munkája  révén gazdagodhat a Bice-Bócák karácsonya.

A móri Petőfi Sándor Álatlános Iskola, a Zimmermann Ágoston Általános Iskola, aTáncsics Mihály Gimnázium, a Lamberg-kastély Kulturális Központ, a Radó Antal Városi Könyvtár, a Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Tűzoltóság, Mór és Pusztavám Közös Hegyközség, az Ezerjó Étterem és a Polgármesteri Hivatal is részt vállalt ebben a jótékonykodásban! A Szent Erzsébet Általános Iskola pedig belső vásárt rendezett javunkra, a Radnóti Miklós Általános Iskola pedig egész évben támogatott bennünket.

Köszönjük mindnyájuk áldozatos munkáját!

Valamint ezúton köszönjük a szülőknek és segítőknek is a sok-sok segítséget a készítős, vásáros tennivalókban is!

A negyedik gyertyát szintén hagyományosan a Szent Erzsébet Általános Iskola tornatermében gyújtottuk meg december 20-án.

Itt nemcsak karácsonyi műsorral készülünk, hanem meghívjuk minden esztendőben mindazokat, akik az év során támogattak bennünket valamilyen formában. Így volt ez az idei esztendőben is.

dscn7361.jpg

Marco kezdte karácsonyozásunkat! Köszönjük, hogy mindig személyes élményeivel, lelkiségével megajándékoz bennünket! Nagyon örülünk, hogy az evangélikus tiszteletes is jelen volt, és ajándékul nagyszerű gondolatokat hozott az ünnephez! Fenyves Péter Polgármester Úr a nagy ajándékcsomag mellé mindig fűz baráti szavakat is a bócáknak karácsonyra. Köszönjük!

dscn7372.jpg

Az idei esztendőben a Heim család is káprázatos csomagot hozott az ünneplésünkhöz, valamint jelenlétükkel is megtiszteltek bennünket, de az esztendő során is kaptunk tőlük támogatást.

Köszönet és hála minden támogatónknak, akik bármivel is támogattak bennünket!

A Frimo Kft. már régóta kiemelt támogatónk, a karácsonyfa alá is került megint nagyszerű csomag, valamint támogatás és még egy meglepetés is. Külön szeretném említeni Kiss Gábort, aki egy fejlesztés kapcsán kapott volna külön pénzjutalmat, és ezt a Bice-Bóca javára ajánlotta fel! Megható, és nagyon fantasztikus dolog, köszönjük.

dscn7382.jpg

A műsor után a közösségi házban karácsonyozhattunk, és örülhettünk egymásnak, az ajándékoknak! Bizony akadt olyan bócás, akinek ez volt az egyedüli élménye, ajándéka ezen a karácsonyon.

Aznap délután egy próba után a Móri Fúvószenekar karácsonyi koncertjére voltunk hivatalosak. Ismét szerepelhettünk közösen: Acsai Sándorral, Karacs Ildikóval és a zenekarral: minden évben csodás  élmény számunkra. Köszönjük ezt a lehetőséget!

dscn7422.jpg

Végül, az év lezárásaként egy kis buli volt december 30-án /előszilveszter/, ahol vidám együttléttel zártuk ezt az esztendőt is. Viszlát 2014!

10891500_522057674600970_3335487509708556059_n.jpg

Boldog új esztendőt kívánunk mindenkinek!

Tényi Helga