Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szeretet átvisz az életen - Zalacsány

2016.07.13

Idén egy különleges helyen nyaralt ki csapatunk. Utunk Zalacsányra vezetett, ahol nem csak kitűnő fogadtatásban, hanem számos fantasztikus élményben volt részünk.

Minden évben meghatározó élmény a nyári több napos nyaralásunk. Bár idén a szokásos öt nap helyett csak négy napra mentünk, nem éreztük semminek hiányát. Nem tudom, hogy a hely szelleme tette-e vagy a sok élmény, de csodás utat tudhatunk magunk mögött.

Az induláskor már próbáltuk a mottónk jegyében hangolódni az útra: kedvenc dalunk refrénjét magunkkal véve idén a „szeretet átvisz az életen” jegyében töltöttük együtt ezt a pár napot.

 

13659169_754527961353939_8705213408590652170_n.jpg

Szépen hangzó mondat ez, de vajon mit is jelent ez valójában? Néhány nap persze kevés arra, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le, csupán csak bepillantást nyerhettünk a szeretet erejébe azáltal, ami körülvett minket ez idő alatt.

Már utunk első állomásán éreztük mindezt. A balatonfűzfői bobpályán vágtunk neki a kalandoknak. Nem először boboztunk, így mindez nem volt már meglepetés számunkra, azonban a fogadtatás már annál inkább. Mindenkinek két csúszási lehetősége volt, a továbbiakat külön feljegyezték, és utólag fizettük ki. Vagyis ez lett volna az eredeti terv, de a bobpálya üzemeltetői végül úgy döntöttek, a plusz csúszások élményét nekünk ajándékozzák.

Idén a szokásos őrangyalos játékot picit továbbgondoltuk, és a mottónk jegyében fontos volt, hogy ne csak az út végi ajándékról szóljon a játék, hanem arról, hogy őrzöttünket valóban, lelkiekben is megajándékozzuk.

Fontos kitétel volt továbbá, hogy csak saját készítésű meglepetést nyújthatunk át a másiknak az utolsó este. Ehhez szellemiségben passzolt is következő állomásunk, a tihanyi Levendula Ház, ahol saját kezűleg készíthettünk szappant. Ezek is elő-előkerültek a negyedik nap végén.

Megérkezve a szállásra kicsit pihentünk, majd bőséges vacsorával zártuk az első napot – ahogy aztán később a többit is. Vendéglátóink minden nap kitettek magukért, és napról napra háromfogásos vacsorával örvendeztettek meg minket. Ezúton is köszönjük a szakácsnak a finom falatokat.

Második nap már Zalacsányban ébredtünk. Mondanom sem kell, hogy szokásos formánkat hozva ismét elkísért minket utunk során a jó idő. Az úti cél pedig ezúttal Keszthely volt, ahol sétahajókázás várt ránk. Szintén lélekmelengető volt az a gesztus, hogy a megszokott egy órás út helyett másfél óráig ringatózhattunk a magyar tengeren.

De még itt sem értek véget a meglepetések. Visszaérve a szállásra jutott időnk egy kis fürdőzésre is, köszönhetően vendéglátóinknak, akik az este hét órái nyitva tartást meghosszabbították, kizárólag miattunk. Másnap pedig a zalaegerszegi (göcseji) skanzenben folytatódott ez a szeretet/csodaáradat, ami utunkat kísérte. Az eredetileg egy-másfél órára tervezett program közel három órásra sikeredett, és kis csapatunkat ismét megajándékozták egy élménnyel. A kőolajipari múzeummal egybekötött látogatásunk során is megtapasztaltuk az önzetlenséget, odafigyelést.

Talán ennek a négy napnak ennek a jegyében kellett telnie, ugyanis az utolsó este valahogy egészen más fordulatot vett, mint ahogy eredetileg terveztük. Az angyalkázás része lett volna egy esti ki mit tud játék, ahol saját produkciókkal ajándékozhattuk volna meg társainkat, azonban egyik társunk hirtelen rosszulléte közbeszólt.  A csapat egyik fele őt ápolgatta, a másik pedig érte izgult. Az álmatlan éjszaka után azonban már nyugodtan indultunk haza, mert egy ki kórházi látogatás után már ő is velünk volt.

Az élmények forgatagában többféle módon is próbáltuk megmutatni a másiknak az igazi szeretet erejét azáltal, hogy négy napon át rá és ezáltal valóban egymásra figyeltünk. Azt hiszem, itt valóban megtapasztalhattuk a szeretet csodáját, ugyanis Gary Chapman szerint a szeretet közelebb visz a másik emberhez. „Ha a szeretetünk (...) mind szavakban, mind tettekben megnyilvánul, akkor mindent megtettünk, amit egy másik emberért tehetünk.”

Helga szavaival összegezném utunk élményeit: „Sok emberséggel, szeretettel találkoztam a szervezés ideje alatt. Nem szólítottam meg túl sok embert, de akiket igen, ők mindnyájan segítő kezet nyújtottak, pénzt utaltak, hogy kirándulásunk minél gazdagabb lehessen. Csodás dolog megtapasztalni, hogy van emberség, önzetlenség.”

Köszönjük mindenkinek a támogatásokat, élményt:

Zsálya Patika
M +S Patika
Heim Márton
Rejlek Metal & Stamping
Bánfalvi Péter
Hanon Systems
Szabó Imre
Mór Város Önkormányzata

Köszönetet mondunk a zalacsányi Villaparknak a négy csodás napért.

További képek itt találhatók.