Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az év első felének történései

2015.05.25

„„Aki nem hisz abban,
hogy mennyi jó ember van,
az kezdjen el valami jót tenni,
és meglátja,milyen sokan állnak mellé.””
/Böjte Csaba testvér/

 

Az idei esztendő eltelt időszakára is ez volt a jellemző, és bátran állíthatjuk, hogy a mögöttünk álló 25 évre is. Már az elmúlt esztendő végén megkezdtük a munkálatokat, az idei negyedszázados ünnepléshez. Közben mentek szépen a rendszeres programjaink is, például a fúvószenekaros farsangi ünnep nagyszerűen sikerült ismét!

Szeretjük a Móri Fúvószenekart, éppen ezért a 25 éves jubileumi estünkre is meghívtuk őket. Március 28-án teltházzal ünnepeltünk. A hangulat fantasztikus volt! Szinte nem akartak hazamenni a vendégek! Jó volt közösen ünnepelnünk!

Ezt a napot még felejthetetlenebbé tette Napsugár Anna jeltáncművész és csapata. Fontos még azt tudni, hogy igen sok-sok segítő kéz biztosította azt, hogy jól sikerüljön napunk. Ezt minden rendezvényünkre elmondhatjuk.

Nagyszerű tudni azt, hogy az első kérés után már jönnek is a szükséges segítségek. Azt est kapcsán folyamatosan bővül csapatunk, nő taglétszámunk. Ez igen örvendetes tény, csak egyre szűkösebben férünk el a közösségi házban, és bizony gond lesz a külön busz indításában is a létszám körül, de majd megoldjuk!

Volt már színházlátogatásunk, húsvéti játszóházunk is. Az Operakaland mindenki számára csodás élményt jelentett Budapesten. Nagyszerű ötlet, rendkívül jó szervezés és fogadtatás volt. Belső körben egy hálaadó misével és egy nagyszerű éttermi ebéddel ünnepeltük a tényleges születésnapot.

Anyák napjára kis ajándékokkal és egy kedves műsorral készültünk. Sokan eljöttek meghallgatni műsorunkat. Megható volt!

Az idei esztendő esős időjárása a Fogyatékkal élők napján ismét a Radnóti Miklós Általános Iskolába „kényszerített” bennünket! Ugyan tanítási nap volt, mégis nagy bravúrral oldotta meg az iskola igazgatója, Kajos Péterné, Ági ezt a problémát is. Külön köszönet, hogy minden iskola igazgatója pozitívan állt az ügy mellé, és nem kevés diákot hoztak ez a napra. A parkban ugyan jobban eloszlott volna a tömeg, de így is sikerült egy remek napot megélnünk.

A szervezésben a Lamberg-kastély munkatársai, a Gárdonyi Gáza Általános Iskola és Speciális Szakiskola , a Szociális Alapszolgáltatási Központ és a Bice-Bócák vettek részt. Segítségünkre volt a Radnóti Miklós Általános Iskola, a polgármesteri hivatal, az Ezerszó, a MIKSZ művészcsapata, az Ezerjó Nyugdíjas Egyesület, a Karitász móri és pusztavámi képviselete és sok-sok BARÁT, csupa nagybetűvel, akik segítették, hogy gördülékenyen menjen minden.

Egyik kedves bócás tagunk azt mondta, hogy annyira szeretetben, jó hangulatban telt a nap, hogy jövőre is eső kellene erre a napra /megemlítem, hogy ez idáig mindhárom Fogyatékkal élők napja rossz, esős időben volt/.

Készülünk több programra még a nyári időszakban is. Jó idő esetén Ausztriába a kalandparkba megyünk. Családi napot tervezünk és készülünk a „nyaralásunkra”, Nógrád megye a megcélzott hely, illetve egy napra átmegyünk Szlovákiába. Öt nap csoda… határok nélkül!