Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Decemberi beszámoló (2013)

2013.12.31

…ember, ember, december… 

 

Csodálatos, sok programmal fűszerezett hónappal zártuk  az évet!

November 30-án kezdődött az adventi időszak. Első játszóházunkat a Gárdonyi Iskolában tartottuk. Remek hangulatban zajlott a délelőtt! Nagyszerű alkotások készültek, sok látogató volt – egyszóval minden, ami fontos egy jó játszóházhoz. Külön köszönet érte a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakképző Iskola (Gárdonyi) igazgatójának, tanárainak.

December 1-jén Pusztavámon szerepeltünk, az első gyertyagyújtás volt most a bócáké. Meglepetés várt minket a csodásan díszített karácsonyfa alatt, és terített asztal sok-sok finomsággal. Köszönjük Pusztavámnak, hogy így fogadott bennünket!

1454809_341589052647834_207289088_n.jpg

December 6-án az Ezerjó Nyugdíjas Klub látott vendégül bennünket. Volt ott játék, kacagás, sok finomság, és egy fantasztikus színdarab. Nagyon jól érezhettük magunkat. Köszönjük!

Másnap, december 7-én fergeteges Mikulás játszóházat tarthattunk nagy örömünkre, immáron már hagyományként a Radnóti Miklós Általános Iskolában (Radnóti ). Csodálatos volt az együttműködés minden meghívott szervezettel! /Gárdonyi, Családsegítő – Karacs Ildikóval, Lamberg-kastély Kulturális Központ Városi Könyvtár dolgozóival, sakk szakkör izgalmas logikai játékokkal, Judyék csoda festenivalójukkal, Bice-Bócák segítőikkel és a házigazdák: a Radnóti igazgatója, tanári kara/

Több mint 250 fő érezhette nagyon jól magát ezen a délelőttön. Köszönjük mindenkinek, aki csak segített benne! A programot a Közművelődési Közalapítvány támogatásával tudtuk ily módon megrendezni.

December 8-án ismét szerepelni mentünk. Gánt szintén ragaszkodik ahhoz, hogy az egyik gyertyagyújtáson mi, bócások szerepelhessünk. Már többedszerre Mészáros János Elek művész úrral közösen adjuk a műsort Gánton. Remekül sikerült a fellépésünk. A vendéglátó házigazdák ismét nagy szeretettel készítettek nekünk lakodalomba illő süteményadagot. A műsor mindenki lelkét, a forralt bor, meleg tea pedig a testünket melegítette fel. Ajándéknak mindenki hazavihette a bögréjét, amit ez alkalomra az Önkormányzat készíttetett. Köszönjük a házigazdánknak a szíves fogadtatást, ajándékot, kedvességet! A következő szombat „Angyalszombat” volt, a Szent Imre Közösségi Házban tartottuk meg, sok-sok angyalos ötlettel színesítve.

Meglepetésként egymás után érkeztek a móri „Szent Erzsébet” Katolikus Karitász Csoport „angyalkái”, és fantasztikus mennyiségű palacsintával láttak el bennünket. Köszönjük ezt az ajándékot!

Másnap, vasárnap itt Móron volt adventi vásár, amit az Önkormányzat hirdetett meg immáron harmadszor: nagyszerű volt a hangulat, igazi vásári forgataggal, finom forralt borral, lángossal. Hogy kik is áldozták idejüket, pénzüket, adták szeretetüket, hogy nekünk, bócásoknak karácsonyi ajándékot adhassanak?

Petőfi Sándor Általános Iskola, Zimmermann Ágoston Általános Iskola, Radnóti Miklós Általános Iskola, Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola, Táncsics Mihály Gimnázium, Lamberg-kastély Kulturális Központ Radó Antal Könyvtára,Ezerjó Nyugdíjas Egyesület,a Városi Közművelődési Közalapítvány,Borbarát Hölgyek Egyesülete, Tűzoltóság, Mór és Pusztavám Közös Hegyközség, Ezerjó Étterem, Polgármester Úr családjával!

Köszönjük mindenki áldozatos munkáját! Természetesen ezen alkalmon is ott volt a Bice-Bóca vásáros portékáikkal és egy kis énekkel is!

December 21-én a negyedik szombaton tartottuk meg Karácsonyi ünnepségünket,már szintén hagyományként a Szent Erzsébet Róma Katolikus Általános Iskola tornatermében.

Nagyon szép meghitt együttlét volt ez a délelőttünk. Mindenkinek igazi szeretetélmény gazdagíthatta szívét! Köszönjük, hogy mindig számíthatunk arra, hogy a az egyházi iskolában is segítőkre lelünk.

Sok-sok ajándékot kaptunk, de a tárgyi dolgok mellett még fantasztikusabb volt, hogy mindenki érezhette a SZERETETET!

Ezzel nem ért véget a napunk, mert siettünk a Wekerle Sándor Szabadidő Központba, ahol Focikarácsony volt. Arany Tamás képviselő Úr álmodta meg, és szervezte is meg ezt a remek sportnapot. Neves színészek, újságírók, sportolók játszottak ezen a napon: értünk, bócákért. Itt is énekeltünk azért ajándékként a kedves ott lévő embereknek. Nagyon elfáradtunk, de szép nap volt!

Közben meghívást kaptunk Oroszlányba, de ezt csak karácsony után tudtuk vállalni. Így december 29-én ismét útra keltünk műsorunkkal, és nagy sikerrel szerepeltünk, immáron Oroszlányon.

Itt is szeretetteljes fogadtatásban volt részünk. Mindenkinek a csapatból nagyon jól esett a vastaps, a jó szó, csodálat és persze a finom sütemény.

December 30-án egy fergetegesre sikerült elő szilveszteri bulival zártuk ezt a hónapot és egyben a 2013-asesztendőt!

1535402_354368851369854_1251513826_n.jpg

Minden bócásnak, segítőnek, családtagnak köszönjük a kitartást, segítséget!

Méltó befejezése volt ez a hónap az egész évünknek, amibe rengetegszer megtapasztalhattuk az emberséget, segítőkészséget, szeretetet!

Tényi Sándorné, Helga