Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hetedik alkalommal volt Fogyatékkal élők napja

2019.05.12

Május 11-én szombaton megtelt a Szent István Park és a Radnóti Miklós Általános Iskola udvara. A Bice-Bóca Egyesület, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lamberg-kastély Kulturális Központ, valamint a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében valósult meg immáron hetedszerre a Fogyatékkal élők napja.

img_20190511_100705.jpg

Az összefogás ezúttal is szerves része volt a rendezvénynek, mely immáron hagyománynak számít Móron. A város vezetősége, a különféle intézmények – többek között a Táncsics Mihály Gimnázium önkéntes diákok bevonásával – is támogatják a törekvéseket.

Bár mindannyian mások vagyunk, azért sok mindenben hasonlítunk. Ezen a napon a fogyatékkal élők világába nyerhettek bepillantást az érdeklődők, és megtapasztalhatták az ő elszántságukat.

dsc_0720.jpgdsc_0762.jpg

A hivatalos megnyitó keretében szokás szerint bemutatkoztak az egyes csapatok, majd Krár Bogi szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezután kezdetét vehette az alkotás az egyes állomásokon, ahol a pecséteket is érdemes volt begyűjteni, hiszen a jutalom egy nagy gombóc fagyi volt. A napos időhöz kellően illett is a fagylalt. Miután pedig a fárasztó munka után mindenki beváltotta jutalmát, kezdődhetett a kutyás bemutató Dr. Krausz Dóra, állatorvos vezényletével.

A szakszerű gondolatok kiegészültek a lelkes érdeklődők saját tapasztalataival, és a végén együtt játszottak kicsik és nagyok négylábú barátaikkal. 

dsc_0772.jpg

A lelkesedés kitartott egészen a zárókoncertig, és néhányan csak fél füllel, a kutyákkal való játék közben hallgatták a Nem Adom Fel Együttest, akik nem először látogattak el Mórra. A csapat ismét jó hangulatot teremtett, és néhány lelkes résztvevő a színpadra lépve velük együtt mulatott önfeledten.

dsc_0785.jpg

Méltó zárása volt ez a hetedik alkalomnak, ahol a fizikai határok valóban elmosódtak, és ezáltal ismét a valódi akadálymentesítés napja lehetett ez a májusi szombat.

A napról szóló blogbejegyzésünk a Mindennapi csodák oldalán olvasható.