Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Látogatóban a Leitermann Pékségben, avagy a Bice-Bóca pékek

2019.03.26

Kedves meghívásnak tettünk eleget március 21-én és 23-án. Takács János és felesége, Gyöngyi keresték meg Helgát, hogy szívesen látnák a Bócákat egy kis sütögetésre pékségükben.

A csapat nagysága és a kerekesszékesek miatt ez két részletben valósult meg. Csütörtökön a kisebbik csapat a Wekerle utcai üzletben járt, szombaton pedig a Velegi úti nagy pékségben volt a másik része.

Mindkét helyen kedves gesztusként „​pék sapka” járt minden vendégnek. Kugler Zsuzsika pedig a Bócák részéről egy verssel készült, ami mi másról is szólhatott volna, mint a pékről, és az ő munkájáról.

Ezután pedig a bócák kifli, briós, perec, fonott kalács készítésébe fogtak. Óriási élmény volt a gyerekeknek ez mind két helyszínen. Fülig ért a szájuk, hogy ilyen fontos feladatot végezhettek.

55471866_1187724554710779_845080088738267136_n.jpg

Természetesen az elkészült finom árut, miután kisült, becsomagolták és mindenki vihetett belőle. Vidám hangulatban telt az idő.

Köszönjük a Takács családnak a meghívást, valamint a süteményt és az üdítőt, mellyel vártak bennünket, de legfőképpen az élményt, amit a Bócáknak nyújtottak.

Valószínűleg ők nem is gondolták, de én biztos vagyok benne, hogy nagyon hosszú ideig lesz beszédtéma majd nálunk ez a nap. És abban is, ha legközelebb bemennek egy pékségbe, mindig örömmel fognak vissza gondolni a Takács pékségben eltöltött pár órára. 

Szászné Ildikó

 

 

A mappában található képek előnézete A Takács pékségben jártunk