Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ötödik alkalommal volt Fogyatékkal élők napja

2017.05.24

Május 20-án, ötödik alkalommal rendezték meg Móron a Fogyatékkal élők napját, ahol különféle érzékenyítő feladatokon, játékokon keresztül nyerhettek bepillantást az érdeklődők a sérültek világába.

masok-vagyunk_-logo.jpg

Az ötödik esztendő már-már rutinosan zajlott, de mindig vannak újdonságok, illetve a színes program révén minden év egyedi. Idén például egy különleges vendég színesítette a palettát. Velünk volt Tauber Zoltán, Magyarország első paralimpikonja, aki asztalitenisz tehetsége évén írta be magát a nagykönyvbe.

A szervezői paletta nem változott, illetve a jól megszokott játékok, feladatok, állomások is megmaradtak egy-egy újdonsággal frissült a paletta. Idén többek között a gyerekek óriás buborékot is fújhattak, vagy csodaszép bőrkarkötőket, fából készült ajándékokat készíthettek.

Ebben az évben igazi meglepetésnek számított a Bohóc Brigád, akik vicces, szórakoztató műsorukkal örvendeztették meg a résztvevőket.

Nagy örömünkre szolgált, hogy Krizbai Teca immáron másodszor fogadta el meghívásunkat, és tette színesebbé ezt a különleges napot. Nem csupán a nap elején kápráztatott el minket csodás hangjával – Ábele Helgával egyetemben –, hanem ebben az évben Teca koncertjével zárult a nap is. Napközben pedig Krutzler Gergő, nem látó harmonikás vette át a stafétabotot, és dobta fel különleges dallamokkal az eseményt.

Bár az idő elég szeles volt, szerencsére idén sem kellett teljesen zárt térben tartani a programokat. Az első három évben a Radnóti Iskola különféle tantermei adtak helyet az egyes állomásoknak, de szerencsére most újra szabadtérben, egy kis napsütéssel fűszerezve élvezhettük a napot.

Megint eltelt ez a nap is. Hihetetlen, hogy már ötödször sikerült megszervezni ezt a fantasztikus eseményt. Bízunk benne, hogy ez a jó szokás időben hagyománnyá válik.

Az eseményről készült blogbejegyzésünk a Mindennapi csodák oldalán olvasható.

A napról készült képes összeállításunkat pedig Facebook oldalunkon találjátok.